Δεντρολίβανο 532F
Το δεντρολίβανο, του οποίου η λατινική ονομασία σημαίνει "δροσιά της θάλασσας", έχει μια ιδιαίτερη θέση στο ρεπερτόριο των βοτάνων που χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα από αμνημονεύτων χρόνων. Ένα ματσάκι ξερό δεντρολίβανο όταν το ρίχνουμε στα κάρβουνα μιας ψησταριάς ενισχύει τη γεύση. Είναι επίσης ιδανικό για να βελτιώσει τη γεύση του λευκού κρέατος και των λαχανικών το καλοκαίρι.
Συμβουλές σποράς:
1. Σπορά: Σπείρετε από Απρίλιο έως Ιούνιο σε γλάστρες ή ζαρτινιέρες και συμπιέσετε καλά το χώμα.
2. Μεταφύτευση: Το φθινόπωρο, μεταφυτεύσει τα πιο δυνατά φυτά σε γλάστρες.
3. Συγκομιδή: Συλλέξτε κατά τα τέλη του έτους εάν έχετε φυτεύσει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε να καλλιεργείσετε δεντρολίβανο απευθείας στον κήπο σε πλαϊνές θέσεις σαν διακοσμητικό.
Συγγενικά φυτά:
Το δεντρολίβανο αγαπά την εγγύτητα του φασκόμηλου, επειδή η ένωσή τους είναι ευεργετική