Κάρδαμο σπόρος 845
Αυτό το αρωματικό φυτό δικαιολογεί πλήρως την ετυμολογία του ονόματός του, που σημαίνει "ευχάριστο βότανο" για την γεύση και το άρωμά του που συμπληρώνει τέλεια τα μαγειρεμένα φαγητά. Το κάρδαμο αυξάνει τη γεύση όλων των πιάτων: σαλάτες, σούπες, και σάλτσες.
Συμβουλές σποράς:
1. Σπορά: Σπείρετε σε γραμμές με απόσταση 20 εκατοστών από τα μέσα Μαρτίου έως Ιούνιο σε μια ηλιόλουστη θέση, από τον Ιούλιο έως Οκτώβριο στην σκιά και από Νοέμβριο έως Μάρτιο, σε προφυλαγμένο μέρος.
2. Αραίωση: Στο 4-5 στάδιο φύλλων, αν σπορά σας ήταν πολύ πυκνή, αφαιρέστε τα μικρότερα φυτά.
3. Συγκομιδή: Μάζεψτε τους βλαστούς όταν φτάσουν περίπου 10 εκατοστά. Μπορείτε να καλλιεργήσετε κάρδαμο όλο το χρόνο σε γλάστρες ή ζαρτινιέρες στο μπαλκόνι σας ή στο εσωτερικό του σπιτιού.
Συγγενικά φυτά:
Στο κάρδαμο αρέσει η εγγύτητα των μαρουλιών που προστατεύουν από το ωίδιο.