Κουνουπίδι snowball 811
Αυτή η παραδοσιακή ποικιλία σχηματίζει όμορφα μεγάλα και πυκνά κουνουπίδια, είναι ιδανική για καλοκαιρινή-φθινοπωρινή καλλιέργεια. Διατηρείται επίσης και μετά τη συγκομιδή ειδικά αν αφήσετε μερικά φύλλα στη βάση.Για να απορροφήσετε τις οσμές μαγειρέματος από το κουνουπίδι, τοποθετήστε ένα κομμάτι ψωμί στο κάτω μέρος της κατσαρόλα σας.
Συμβουλές σποράς:
1. Σπορά: Σπείρετε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο (υπό κάλυψη) μέχρι τον Ιούνιο.
2. Αραίωση: Μόλις στα σπορόφυτα σας έχετε δύο "αληθινά" φύλλα, αφαιρέστε τα μικρότερα και κρατήστε μόνο τα ισχυρότερα, αφήνοντας μόνο ένα κουνουπίδι κάθε 10 εκατοστά. 5 εβδομάδες μετά τη φύτρωση, μεταφυτέψτε στο έδαφος σε απόσταση 40 εκατοστών.
3. Συγκομιδή: Συγκομιδή από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.
Συγγενικά φυτά:
Στο κουνουπίδι, αρέσει η εγγύτητα από τοσέλινο, διότι προστατεύει από παράσιτα.