Πράσο carentan 642
Αυτή η ρουστίκ ποικιλία με μεγάλο πεπλατυσμένο τριπλό φύλλωμα, συνιστάται για καλλιέργεια το φθινόπωρο-χειμώνα. Απαραίτητο συστατικό στις σούπες, αλλά όχι μόνο. Τα πράσα μπορούν επίσης να καταναλωθούν σε σαλάτες, πίτες ή ογκρατέν.
Συμβουλές σποράς:
1. Σπορά: Σπείρετε από Μάρτιο έως Μάιο σε γραμμές με απόσταση15 εκατοστών.
2. Μεταφύτευση: Όταν τα πράσα σας είναι στο μέγεθος ενός μολυβιού, τους βγάλτε τα από τη γη και μικρύνετε τα φύλλα και τις ρίζες. Ξανάφυτέψτε τα σε σειρές 30 εκατοστών, αφήνοντας 20 εκατοστά μεταξύ κάθε φυτού. Να είστε προσεκτικοί και να πιέσετε τα πράσα σας στη βάση των φύλλων.
3. Συγκομιδή: Συγκομιδή από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.
Συγγενικά φυτά:
Στα πράσα αρέσει η συγκαλλιέργεια με τα καρότα το οποίο απωθεί τα παράσιτα, όπως το σκουλήκι του πράσου.