Ραπανάκι nero tondo 656
Όψιμη ποικιλία για συγκομιδή αργά το φθινόπωρο. Διατηρείτε καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Σφαιρικοί βολβοί, μερικές φορές οβάλ, μαύρο δέρμα, λευκή σάρκα. Ο χυμός από το ραπανάκι έχει θεραπευτική επίδραση στις ασθένειες του ήπατος. Τα ραπανάκια είναι νόστιμα σε λεπτές φέτες σε σαλάτες, ή σε φέτες μόνα τους, με αλάτι και βούτυρο.
Συμβουλές σποράς:
1. Σπορά: Σπείρετε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε βαθιά αυλάκια των 2-3 εκατοστών και 15 εκατοστών μεταξύ τους. Στη συνέχεια συμπιέστε το χώμα.
2. Αραίωση: Στο 3-4 στάδιο φύλλου,αφαιρέστε τα μικρότερα φυτά, αφήνοντας μόνο ένα ραπανάκι κάθε 3 έως 5 cm.
Συγγενικά φυτά:
Στα ραπανάκια αρέσει η εγγύτητα του μαρουλιού, διότι μεγαλώνοντας τα μαρούλια προσφέρουν σκιά στα ραπανάκια και επίσης τα μαρούλια μεγαλώνουν καλύτερα αφού δεν είναι πολύ στενά φυτεμένα.