Ραπανάκι poloneza 6752S
Αυτή η παραδοσιακή ποικιλία δεν είναι ιδιαίτερα πικάντικη και διατηρεί τη γεύση της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μεγάλοι σφαιρικοί βολβοί, κόκκινοι με άσπρο άκρο. Σάρκα λευκή ή ελαφρώς ροζ, νόστιμο με ήπια γεύση. Τα ραπανάκια είναι νόστιμα σε λεπτές φέτες σε σαλάτες, ή σε φέτες μόνα τους, με αλάτι και βούτυρο.
Συμβουλές σποράς:
1. Σπορά: Νωρίς την άνοιξη σε θερμοκήπιο και απ' ευθείας στο χώμα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
2. Αραίωση: Στο 3-4 στάδιο φύλλου, αφαιρέστε τις μικρότερες μονάδες, αφήνοντας μόνο ένα ραπανάκι κάθε 5-7 εκατοστά.
3. Συγκομιδή: Συγκομιδή 4 έως 7 εβδομάδες μετά τη σπορά.
Συγγενικά φυτά:
Στα ραπανάκια αρέσει η εγγύτητα του μαρουλιού, διότι μεγαλώνοντας τα μαρούλια προσφέρουν σκιά στα ραπανάκια και επίσης τα μαρούλια μεγαλώνουν καλύτερα αφού δεν είναι πολύ στενά φυτεμένα.